Povrat i zamena robe

Klijent ima pravo da zahteva zamenu robe iz originalne porudžbenice. U ovom slučaju, neophodno je da se dostavi zahtev elektronskom poštom na prodaja@bfubiz.com

Uslovi:

Zahtev za zamenu proizvoda se vrši u pisanoj formi, najkasnije 7 radnih dana od dana prijema porudžbine. Zahtev mora da sadrži broj porudžbine i broj artikala, za koje klijent želi da zameni artikle.

Artikli se moraju vratiti u očuvanom, originalnom pakovanju sa originalnim oznakama, u pratnji originalnih dokumenata izdatih od strane doo BUY FROM US i to: fakture, priznanice, garantni list

Klijent treba da se dogovori sa predstavnikom BFU ili da se pismeno izjasni o promeni adrese na koju želi da se dostave artikli, ukoliko se razlikuje od originalne.

Klijent plaća sve troškove transporta prilikom zamene porudžbine i povrat artikala na adresu BFU i dostavu novih artikala.

Pri otkazu poručene, a plaćene robe ili vraćanju isporučene robe, ukoliko kupac želi povrat novca, dužan je da BUY FROM US dostavi: broj porudžbenice, broj tekućeg računa na koji treba izvršiti povrat sredstava, lične podatke naručioca i vlasnika računa. Ove podatke možete poslati elektronskom poštom na prodaja@bfubiz.com ili u pisanom obliku uz vraćenu porudžbinu.

Uslovi kupovine

Porudžbina putem sajta je moguća za sve navedene modele na sajtu klikom na dugme „DODAJ U KORPU“. Prilikom sastavljanja porudžbine potrebno je ostaviti sve tražene neophodne podatke. Nakon toga dobićete automatsku e-mail potvrdu porudžbine, a kontaktiraćemo Vas samo u slučaju da poručeni artikal ne možemo da obezbedimo.

Trudimo se da stanje artikala na sajtu bude ažurno, ali zbog dinamičnosti tržišta postoji mogućnost da u određenim slučajevima poručeni proizvod više ne bude raspoloživ. Ukoliko se dogodi ovakav slučaj, naša prodajna služba će Vas o tome obavestiti i ponuditi Vam alternativu.

Poručeni proizvodi putem Interneta biće Vam isporučeni posredstvom kurirske službe.

Kupljeni proizvodi se plaćaju gotovinom prilikom preuzimanja ili na žiro račun preduzeća BFU Troškovi transporta će Vam biti uračunati u cenu i kurirska služba ih neće, prilikom dostave, dodatno naplaćivati.

Poručeni proizvod kurirska služba dostaviće u roku od 2 radna dana.
Pre dostave porudžbine, kurirska služba će Vas kontaktirati radi utvrđivanja mesta i vremena lične dostave ako Vas ne nađe na adresi.
Dan ranije pre isporuke dobicete još jedan email sa statusom Poslato i SMS poruku.

Pravo na odustanak od kupovine

Na osnovu zakona o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014) – kupac  ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija u roku od 14 dana, bez navođenja razloga i dodatnih troškova, osim troškova iz čl. 34   i 35. ovog zakona.U slučaju raskida ugovora, kupac je u obavezi da to učini na obrascu za raskid ugovora.
Obrazac za raskid ugovora dostupan je na sajtu prodavca  OBRAZAC i može se slobodno preuzeti kao trajni nosač zapisa.
Izjava o raskidu ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata prodavcu i smatra se blagovremenom ako je upućena u roku do 14 dana od dana prijema robe.
U slučaju raskida ugovora kupac je u obavezi da istu robu vrati u originalnoj ambalaži, bez oštećenja i znakova da je roba korišćena. U suprotnom prodavac nije u obavezi da kupcu vrati primljeni iznos kupoprodajne cene. Troškovi vraćanja robe padaju na teret kupca.
U slučaju raskida ugovora od strane kupca u navedenom roku, prodavac je dužan da kupcu vrati primljeni iznos kupoprodajne cene u roku od 14 dana od dana prijema jednostrane izjave kupca o raskidu ugovora, pod uslovom da je kupac u navedenom roku vratio robu prodavcu u originalnoj ambalaži, bez oštećenja i znakova da je roba korišćena. U slučaju povrata robe u napred navedenom roku, kupcu će na račun koji je naznačio u obrascu, biti vraćen novac, bez obzira na način na koji je kupac izvršio plaćanje robe.